6 Haziran 2012 Çarşamba

Degisim rüzgarları

Son aylarda kafamın içinde en çok dönen kelime "değişim". Bugün benim için değişim hedefimin simgesi olan birşeyi gerçekleştirdim. Saclarımı kendi koşullarımda oldukça kısa kestirdim ve kuaförden çıkarken adını öğrendiğim balyaj yaptırdım :))
Ne var bunda diyebilirsiniz ama sac mevzusunun benim için öneminden biraz bahsetmeliyim bu noktada.
İlkokula başladığım gün anneciğim saçlarımı uzatmaya başlamış. Küçükken düz olan saclarım sonra nasıl kıvırcık oldu bilemiyorum ama belki 9 yaşımdan beri saçlarım hiç kısalmadı. İlokulda herkesin başına gelen bitlenme mevzusunda bile anneciğim direndi ve saclarımı bir milim kestirmedi.
Lisedeyken omzumda kestirmiştim, kesinlikle kısa değildi ve uzayana kadar kendimi çirkin hissetmiştim. Boyama meselesine ise hep karşı oldum hatta saçlarımın en stratejik yerinde, tepesinde inatla duran beyaz saclarımı boyatmak istemedim yıllarca ama gün bugünmüş..
Bir anlamı var mı bilemiyorum 06.06.2012! Belki uzun zamandır ertelediğimiz işleri yapma günüdür ve ya yılıdır bilemiyorum. Siz de farkettiniz mi 2012 çılgın değişimlerin başladığı bir sene olmaya başladı.
Aldığım efsane eğitimden sonra değişeceğime hiç ihtimal vermeyen ben değişimin mümkün olduğuna ve mutlaka değişmemiz gerektiğine inanmaya başladım. Prensip, alışkanlık diyip kaçmak olmaz…
Huylar değişebilir, alışkanlıklar değişebilir zaten insanız isteklerimiz sürekli değişiyor. Önemli olan değişimi kabul edip yönetmeye, isteyerek dahil olmaya çalışmak.
Bu sebeple saçlarımı kısa kestirmek benim için simgeydi, daha hafif hissediyor muyum bilemem :)) zaten bir anda değişime ayak uydurmak mümkün mü? Zamana yaymalı, şuanda çok şirin olduğunu düşünüyorum
elimi sacıma atıyorum beklediğim yerde değil :) giderek alışacağım, giderek mutlu olmak için yeni sebepler bulacağım, aşık olacağım, mutlu ve mutsuz anlarım olacak. İleriye gideceğim hep, hedeflerim aklımda, dostlarımın ve ailemin desteği yanımda, zayıflamak şöyle dursun tekrar almayacağım :))))
Not: evet konu sadece zayıflamak sac vb degildi ;)